Χριστίνα Λουκά

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μου άρεσε η φύση και ήθελα να την προστατεύσω. Ως παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να μαζεύει κουτιά στη γειτονιά μου και να είμαι μέλος της Greenpeace Κύπρου. Ήμουν πολύ ευαισθητοποιημένη όσον αφορά τα ζώα και τη φύση. Ήθελα επίσης να γίνω θαλάσσιος βιολόγος γιατί ήθελα να αγκαλιάζω, να παίζω και να προστατεύω τις φάλαινες. Ωστόσο, δεν ήμουν καλή στη Βιολογία και έτσι αποφάσισα να σπουδάσω ESL.

Πήρα το μεταπτυχιακό μου στο TESL (Διδασκαλία της Αγγλικής ως Δεύτερη Γλώσσα) στη Νέα Υόρκη, όπου παράλληλα δίδασκα σε ένα κολέγιο. Μετά από 10 χρόνια με βαριά καρδιά τότε αποφάσισα να επιστρέψω στην Κύπρο για να δοκιμάσω την τύχη μου. Αφού δίδαξα μερικά χρόνια, αποφάσισα να μετακομίσω στο Λονδίνο. Κατάφερα να μείνω εκεί μόνο για ένα χρόνο.

Μετά την επιστροφή μου αποφάσισα να μην διδάξω άλλο. Ήθελα να εξερευνήσω τη δημιουργική μου πλευρά, γι’ αυτό έγινα παραδοσιακή μοδίστρα και έτσι ξεκίνησα ένα ταξίδι εκμάθησης της παραδοσιακής ραπτικής, και ταυτόχρονα ένα ταξίδι αναζήτησης ψυχής, αφού συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν αυτός ο αντίκτυπος που ήθελα να έχω σε αυτό τον κόσμο. Ωστόσο, έπρεπε να βρω δουλειά το συντομότερο δυνατό. Έτσι, βρήκα δουλειά σε μια υπεράκτια εταιρεία, μια εταιρεία από αυτές που είσαι εγκλωβισμένος και πρέπει να ταιριάξεις σε ένα συγκεκριμένο στερεότυπο. Αφού δούλεψα σε αυτή την εταιρεία για 9 ολόκληρα χρόνια, πήρα τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου εν μέσω του πρώτου lockdown, να τα παρατήσω και απλώς να ακολουθήσω την καρδιά μου, το ένστικτό μου, ότι κι αν ήταν αυτό που θα μου έλεγε να κάνω, και να είμαι κοντά στη φύση.

Το να είμαι στο σχολείο του δάσους μου επιτρέπει να γίνω ξανά παιδί, να είμαι πιο δημιουργική και να μάθω από παιδιά και δασκάλους και να μεταδώσω τις γνώσεις μου σε άλλους.

× How can I help you?