Άγγελος Αυγουστή

Ονομάζομαι Άγγελος Αυγουστή. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκωσία. Σπούδασα δάσκαλος στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου με τις ειδικότητες των Φυσικών Επιστημών και της Μουσικής. Στη συνέχεια ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στα Αναλυτικά Προγράμματα και την Διδασκαλία, στο ίδιο ακαδημαϊκό ίδρυμα. Παράλληλα έκανα και μουσικές σπουδές στην Αθήνα με τίτλο σπουδών Μουσική με Τεχνολογία.

Με το πέρας των σπουδών μου και την ενασχόληση μου με την μουσική σε διάφορες μουσικές σκηνές, επέστρεψα στην Κύπρο. Με την επιστροφή μου το 2014 εργοδοτήθηκα σε διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας ως παιδαγωγός στη Δημοτική εκπαίδευση. Υπήρξα μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του European University of Cyprus. Διατηρώ το δικό μου στούντιο ηχογραφήσεων, στο οποίο ασχολούμαι με την σύνθεση τραγουδιών και παραγωγή μουσικής για παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Συμμετείχα σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο (Σιανγκάι, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο), με τελευταίο το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών της Κίνας με το μιούζικαλ ‘Magic Elf’.

Η φύση αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς για εμένα αφού κατάγομαι από την περιοχή της Πιτσιλιάς της Κύπρου (Λαγουδερά και Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου). Οι εξερευνήσεις στην οροσειρά της Μαδαρής, ήταν μια από τις κύριες ενασχολήσεις μου τα Σαββατοκύριακα της παιδικής μου ηλικίας. Αυτός είναι και ο λόγος που με οδήγησε να αγαπήσω την φύση και να την θεωρώ τον ουσιαστικό χώρο ελευθερίας και ηρεμίας της ψυχής μου. Η πεποίθηση ότι τα παιδιά μπορούν να μάθουν καλύτερα σε περιβάλλοντα εκτός της συμβατικής τάξης, επιβεβαιώθηκε όταν είχα την ευκαιρία να δουλέψω ως δάσκαλος μουσικής στο Δημοτικό σχολείο της Κυπερούντας. Στο σημείο αυτό αντιλήφθηκα ότι η ψυχοσύνθεση των παιδιών που μεγάλωναν σε αυτό το αλλιώτικο περιβάλλον, είχε τρομερή διαφορά από τα αντίστοιχα της πόλης και πως η πνευματική καλλιέργεια των συγκεκριμένων μαθητών ήταν σε διαφορετικά επίπεδα. Μέσα από αυτήν μου την παρατήρηση θεωρώ ότι  το σχολείο του δάσους αποτελεί τον ιδανικό χώρο διδασκαλίας, όπου το κάθε παιδί μπορεί μέσα από την διάδρασή του ,να ανακαλύψει έναν καινούργιο κόσμο με διαφορετικά ερεθίσματα πιο κοντά στην φύση του. Θα τον οδηγήσει να ανακαλύψει καινούργιες εμπειρίες, όπου οι ρυθμοί της σύγχρονης κοινωνίας δεν είχαν τον χρόνο και τρόπο να τους γνωρίσει.

Γιατί όπως λέει και ο Αριστοτέλης

«Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση: η ΦΥΣΗ, η μάθηση και η άσκηση.»

× How can I help you?