Άνδρη Αντωνίου

Ονομάζομαι Άνδρη Αντωνίου, απόφοιτος του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδήγησε να κάνω την πρακτική μου στο δημοτικό σχολείο “Rosa Park Schule” στο Βερολίνο ως παιδαγωγός. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία, μέσα από εξορμήσεις στη φύση και διάφορες βιωματικές δραστηριότητες, να δώ την χαρά των παιδιών να μαθαίνουν διερευνώντας σε περιβάλλοντα εκτός της συμβατικής αίθουσας διδασκαλίας. 

Τώρα εργάζομαι ως εξωτερική συνεργάτης στη Μέση Εκπαίδευση στηρίζοντας μια ομάδα μαθητών, μέσα από διαφοροποιημένες παιδαγωγικές παρεμβάσεις να βρουν τα εσωτερικά τους κίνητρα και να ενταχθούν ευκολότερα στον κοινωνικό τους περίγυρο. 

Παράλληλα διδάσκω μαθήματα τέχνης στην Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση. Επίσης έχω παρακολουθήσει το πρόγραμμα “Level 1 Danish Forest & Nature School” αφού με ενδιαφέρει πολύ να δουλεύω με παιδιά συνδιάζοντας την τέχνη με δραστηριότητες στη φύση και την περιβαλλοντιστική συνείδηση.

Μου αρέσει να δουλεύω στο σχολείο του δάσους γιατί εδώ η γνώση μπορεί να μεταλαμπαδευτεί δημιουργικά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια και δράσεις όπου εναρμονίζονται τέλεια με τις ηλικιακές ανάγκες των παιδιών.

× How can I help you?