Τροοδία Θεοδώρου

Τροοδία Θεοδώρου

Ονομάζομαι Τροοδία Θεοδώρου, είμαι 28 χρονών και κατάγομαι από την Λεμεσό. Την παρούσα στιγμή, συνεργάζομαι με το σχολείο του Δάσους στην Κύπρο, ένα σχολείο όπου η γνώση έρχεται αβίαστα, ανθρώπινα και εμπειρικά, τόσο στa παιδιά όσο και στους εμψυχωτές.
O βασικότερος λόγος που επέλεξα να συνεργαστώ με το σχολείο είναι διότι πιστεύω πως χρειάζεται να κατανοήσουμε τη ζωή καλύτερα, την σχέση με τον εαυτό μας και τον διπλανό μας. Έτσι, θεωρώ πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να γίνει αυτό είναι να επιστρέψουμε στην φύση μας που δεν είναι άλλη από το να είμαστε στη φύση με απλότητα, ενσυναίσθηση και αγάπη. 

Το 2015 αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ κατά την διάρκεια των σπουδών μου φοίτησα για 6 μήνες στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας «University of Eastern Finland» όπου και έκανα μέρος της πρακτικής μου άσκησης σε δημοτικό σχολείο. Κατά τη διάρκεια επίσης των σπουδών μου εργάστηκα στην Ολλανδία ως δημοσιογράφος σε τοπικό διαδικτυακό κανάλι εκπαιδεύοντας ομάδες παιδιών για την χρήση video editing σε διάφορα εκπαιδευτικά projects. Το 2016 εντάχθηκα στην ερευνητική ομάδα Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου διενεργώντας ευρωπαϊκές έρευνες με κεντρικό θέμα «STEM Education», ενώ παράλληλα εργάστηκα ως εμψυχώτρια στα προγράμματα του σχολείου του δάσους στο πάρκο Αθαλάσσας, Λευκωσία. Το 2018, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην «Υπαίθρια και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Εκπαίδευση για την Αειφορία» από το τμήμα της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Σκωτία.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου εργάστηκα ως εκπαιδευτικός σε δημόσια Σκωτσέζικα Δημοτικά Σχολεία όπως επίσης και Σχολεία του Δάσους στην Αγγλία, Portsmouth. Το 2019-2021 εργάστηκα στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας σε περιβαλλοντικό κέντρο ενώ το καλοκαίρι του 2021 έτρεξα περιβαλλοντικά και υπαίθρια προγράμματα στην Ελλάδα.

Την παρούσα στιγμή συγγράφω το πρώτο μου άρθρο για δημοσίευση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου αναδεικνύοντας την σημασία της ανθρωπιστικής εκπαίδευσης και της ενσυναίσθησης στην περιβαλλοντική συνείδηση. Συμμετείχα σε διάφορα συνέδρια και σεμινάρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Αειφορία, την Περιβαλλοντική Ψυχολογία και Υπαίθρια και Περιπετειώδης Μάθηση (Outdoor and Adventurous Learning). Ολοκλήρωσα την σχολή αρχαρίων αθλητικής αναρρίχησης βράχου όπως επίσης και την σχολή «Συνοδός Πεζοπορίας» από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού.

× How can I help you?