Παυλίνα Πλάτωνος

Παυλίνα Πλάτωνος, αρχιτέκτονας με πτυχίο στο Πανεπιστήμιο Frederick και μεταπτυχιακό στο Huazhong University of Science and Technology στην Κίνα.

Οι έγνοιες και οι ανησυχίες περί των περιβαλλοντικών, με οδήγησαν στην επαναδραστηριοποίηση του Φιλοδασικού Συνδέσμου στα Λύμπια. Έχουμε φυτέψει περίπου 5000 δέντρα και φυτά, τα τελευταία δυο χρόνια μέσω των ομαδικών δενδροφυτεύσεων που οργάνωσα στο χωριό μας. Δρω εθελοντικά και ακτιβιστικά σε επίπεδο κοινότητας με δράσεις όπως δημιουργία κοινοτικών κήπων και λαχανόκηπων, καλλιέργεια και ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων και δημιουργία τράπεζας σπόρων. Επίσης επενδύω χρόνο για ευαισθητοποίηση των συγχωριανών, αναζωπύρωση του αισθήματος ευθύνης και φροντίδας του δημόσιου χώρου με τη δημιουργία εικαστικών παρεμβάσεων με δεκάδες ζωγραφιές σε σημεία και τοίχους που αλληλεπιδρούν άμεσα με το δημόσιο χώρο.

Παράλληλα με την αρχιτεκτονική πρακτική, ετοιμάζω την κυκλοφορία του brand μου που ασχολείται με την παρασκευή καλλυντικών και σαπουνιών με βάση το λυμπιανό ελαιόλαδο.

Έχω παρακολουθήσει το permaculture course και με τον άντρα μου κάθε καλοκαίρι καλλιεργούμε το μικρό μας περβόλι διανέμοντας στην οικογένεια μας και στους συγχωριανούς μας τους καρπούς της γης.

Είμαι στο σχολείο του δάσους γιατί θέλω να βοηθήσω και να υποστηρίξω όσο μπορώ τη δημιουργία επιλογής που πρέπει να έχουν τα παιδιά και οι γονείς τους αντίστοιχα, να μαθαίνουν στη φύση από τη φύση.

× How can I help you?